Lakrdija na sjednici Gradskog vijeća

2Danima nestrpljivo iščekivana odluka Gradskog vijeća o imenovanju ili neimenovanju Sonje Matijašić ravnateljicom Pučkog učilišta nije donesena zbog nedostatka kvoruma. U trenutku rasprave o ovoj točki dnevnog reda Stjepan Gabrić (HDZ) i Renato Kalac (nezavisni vijećnik) napustili su vijećnicu čime je broj prisutnih vijećnika spao na šestero što nije bilo dovoljno za donošenje pravomoćnih odluka.

Čitava 43. sjednica Gradskog vijeća protekla je u znaku prikupljanja potrebne većine od sedmero vijećnika. Svoje odsustvo opravdali su Martin Čotar, Elvis Visintin, Mirjana Ćus, Viktor Lakoseljac, Stanko Mališa, Patricia Antolović i Tomislav Čubrić. Kako bi se sjednica ipak mogla održati, s malim je zakašnjenjem stigao bolesni Tomislav Čubrić pod visokom temperaturom, a pred kraj sjednice i Patricia Antolović koja je bila spriječena poslovnim obvezama. Tijekom sjednice u više je navrata odgađano glasanje o pojedinim točkama dnevnog reda jer su vijećnicu napuštali Tomislav Čubrić i Dragutin Bravar. Prvi zbog lošeg zdravstvenog stanja, a drugi iz samo njemu znanih razloga.

Prilikom rasprave prijedloga o imenovanju ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu u vijećnici je bilo prisutno osmero vijećnika no napustili su je Stjepan Gabrić i Renato Kalac.

Inače, Upravno vijeće Učilišta predložilo je Gradskom vijeću da imenuje Sonju Matijašić dosadašnju ravnateljicu na novi četverogodišnji mandat. Predsjedavajući Valter Milohanić pročitao je odluku Komisije za izbor i imenovanja koja je predložila Vijeću da odbije ovakav prijedlog Upravnog vijeća. Budući da u trenutku glasanja u vijećnici nije bio potreban broj vijećnika glasanje nije provedeno te će se o tome odlučivati na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća, prema najavi predsjednika Milohanića, posljednjoj prije lokalnih izbora.

Na našu zamolbu da prokomentira postupak Gabrića i Kalca, predsjednik Vijeća Valter Milohanić kratko je rekao da je to možda njihov politički stav i da na to imaju pravo. Bio to politički stav, politička neodgovornost ili možda politički kukavičluk prosuditi će građani Pazina na skorim lokalnim izborima.

Redakcija iPazin.net