Nezavisna lista Valtera Milohanića podržala Sandija Blagonića za gradonačelnika Pazina

2„Situacija u Pazinu je teška i otužna“, rekao je na svom prvom javnom predstavljanju Sandi Blagonić, kandidat za pazinskog gradonačelnika. Podršku Blagonićevoj kandidaturi kao nestranačkom kandidatu na predstojećim lokalnim izborima dali su SDP i Nezavisna lista Valtera Milohanića, o čemu su na press konferenciji govorili predsjednik Gradske organizacije SDP-a Ivica Gržinić, nositelj Nezavisne liste Valter Milohanić te gošća, Ada Damijanac povjerenica SDP-a za Istru.

„Prije četiri godine pazinski je gradonačelnik Renato Krulčić obećao realizirati devet kapitalnih projekata: uređenje zgrade Mirne koja će postati sjedištem Županijske skupštine, uređenje glavnog gradskog trga s javnim WC-om, školsku sportsku dvoranu, uređenje autobusnog kolodvora, gradsku šetnicu od „Kamena“ prema Zarečju, vatrogasni dom na Lešću, dom umirovljenika na Lešću, podzemnu garažu te trgovački centar na prostoru bivših garaža Autotransa“, podsjetio je Blagonić i konstatirao kako nijedan od navedenih projekata do danas nije realiziran. „To je poražavajuća bilanca mandata aktualnog gradonačelnika!“, rekao je Blagonić.

Blagonić smatra da je trenutno stanje u Pazinu nije katastrofalno, ali je vrlo teško te da je „vrijeme za preokret nakon 20 godina vladavine IDS-a“.

Negativne trendove Blagonić namjerava preokrenuti raznim ekonomskim, kulturnim i socijalnim programima koji su osmišljeni zajedno s ekspertima iz Istre, Hrvatske, Europe i SAD-a. Po prvi puta na razvoju Pazina neće raditi samo on kao gradonačelnik uz pomoć građana Pazina već i afirmirani stručnjaci sa područja ekonomije, gospodarstva, kulture, dizajna, vanjskog uređenja prostora i to na volonterskoj osnovi. Spomenuo je i razgovore koje je vodio sa stranim investitorima što je prilika da se kroz projekte i investicije podigne zamrlu gospodarsku aktivnost u Pazinu.

Otvaranje socijalne samoposluge za socijalno ugrožene kategorije jedan je od projekata Blagonićevog programa kojim želi ne samo pomoći potrebitim sugrađanima već i jačati solidarnost i pravednost među žiteljima Pazina.

Najavio je i kulturni projekt kojim želi Pazin preobraziti u Art grad. U Pazinu bi tijekom godine boravili umjetnici i dizajneri iz Hrvatske i Europe koji bi svojim grafitima, skulpturama i instalacijama intervenirali u najzapuštenijm mjestima u gradu čime bi se grad brendirao kao jedinstvena turistička destinacija u Hrvatskoj.

„Od prvog dana moga mandata zaustaviti ću stranačko kadroviranje. Podobnost će zamijeniti sposobnost!“ naglasio je Blagonić i dodao kako će na čelna mjesta doći stručnjaci, a ne osobe putem stranačkih, rodbinskih ili prijateljskih veza.

Ivica Gržinić ispred pazinskog SDP-a naglasio je da program Sandija Blagonića, doktora humanističkih znanosti, predstavlja „veliku priliku i odlučan zaokret u životu Pazina“. Gržinić je također istaknuo nezadovoljstvo suradnjom njegove stranke s IDS-om u aktualnom mandatu rekavši kako je IDS nametao svoje stavove i ideje, dok za prijedloge i sugestije SDP-a nije mario niti ih uvažavao.

Poprilično kritički i oštro, o proteklih 20 godina vladavine IDS-a Gradom Pazinom kroz pet gradonačelničkih mandata, govorio je Valter Milohanić. On smatra kako je IDS zapostavio razvoj Grada, a svoje djelovanje sveo na financiranje PR agencija koje su bile plaćene za stvaranje lijepe slike o toj stranci u javnosti. Naveo je i podatak da je u Pazinu prije vladavine IDS-a bilo zaposleno oko 5500 radnika, da bi taj broj danas spao na jedva 3500 zaposlenih.

Ada Damijanac, povjerenica SDP-a za Istru također je pružila punu potporu Blagonićevoj kandidaturi istaknuvši kako nije bitna stranačka iskaznica već sposobnost i dodala „Želimo ljude bez putra na glavi!“

Blagonić je na kraju pozivao građane Pazina da izaberu jednu bolju, drugačiju viziju Pazina, jedan drugi, bolji put, put koji vodi prema pravednijem, ljepšem, bogatijem i sretnijem Pazinu.

Redakcija iPazin.net

Video: Sandi Blagonić, kandidat za pazinskog gradonačelnika
Za pregled video reportaže kliknite na link iznad

Video: tvistra.hr
Facebook: Vijesti TV Istre