Valter Milohanić: Neka Pazinjani odluče je li pravac u kojem se grad kreće dobar

P1012535“Zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore, a posebno biračima koji su dali glas našoj listi”, kazao je Valter Milohanić na konferenciji za medije, održanoj 29. svibnja u Pazinu. “Ovo su bili prvi izbori na kojima se glasalo za liste, a ne protiv nekog, što pokazuje pravo stanje stvari”, dodao je. Naime, kandidacijska lista grupe birača nositelja Valtera Milohanića za Gradsko vijeće Pazina, na izborima je osvojila 14,54%, odnosno 491 glas, čime je dobila pravo na dva vijećnika.

Prema Milohanićevim riječima, zajedno s drugom nezavisnom listom dostigli su rezultate prethodnih izbora na kojima su nezavisni osvojili 23% glasova birača.

“Iako na razini državnog prosjeka, izlaznost na izbore bila je slaba, što se često objašnjava siromaštvom građana koje vodi u apatiju i nezainteresiranost”, kazao je Milohanić i dodao kako je po tom pitanju cilj još više povećati transparentnost i što više uključiti građane te im približiti politiku na način da shvate da preko svojih predstavnika i oni mogu sudjelovati u donošenju odluka.

Milohanić je naglasio kako će u slijedećem mandatnom razdoblju nastojati ostvariti projekte koje su u svom programu naveli i koje smatraju kvalitetnima, a nadaju se da će u tome imati podršku ostalih vijećnika.

Dug Grada Pazina u pet mjeseci porastao s 5,7 na 7,5 milijuna kuna

“U ovoj godini je dug grada porastao je s 5,7 na 7,5 milijuna kuna, a sudeći prema tim podacima, očito je da će se proračun ostvariti u manjem postotku nego što je predviđeno. To znači da neće biti povećanja plaća, već je moguće je da će se smanjivati. Stoga, želimo poručiti građanima da ne nasjedaju nerealna obećanja”, naglasio je Milohanić i izrazio bojazan da će upravo visoki dug obilježiti ovaj mandat, jer će svi korisnici proračuna na neki način biti zakinuti, a uz postojeći dug, dodao je, potrebno je imati na umu da na naplatu dolazi i kredit za izgradnju nove dvorane.

“Ovim putem izjavljujemo da smo, kako u pogledu vijeća tako i u podršci Renatu Krulčiću kao kandidatu za gradonačelnika odbili suradnju s IDS-om”, odgovorio je Milohanić na izjavu Renata Krulčića o tome da pregovara s njima o mogućoj suradnji.

“Pozivamo građane da sami odluče je li pravac u kojem se kreće grad u zadnjih 20 godina dobar ili misle da je vrijeme za promjene”, poručio je Milohanić. (Tekst i foto: Darko Tumpić)

www.istarski.hr