Sjednice Gradskog vijeća Grada Pazina od danas uživo na internetu

streamingDanas u 18 sati započinje eksperimentalni prijenos uživo sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina prijenosom 14. sjednice.

Live streaming sjednice možete pratiti na linku http://www.pazin.hr/uzivo/ koji upućuje na YouTube kanal Grada Pazina. Na kanalu će biti naknadno dostupne snimke sjednica Gradskog vijeća. Od 2005. godine nezavisna lista nositelja Valtera Milohanića inzistirala je da se materijali za rad Gradskog vijeća, koji sadrže najviše proračunskih i ostalih informacija, objavljuju na internetu, kao i da se sjednice prenose putem video veze (live streaminga), također na internetu.

Kako se za transparentost rada jedinica lokalne samouprave koristi sve više pokazatelja, devet godina nakon prvog prijedloga uspjeli smo amandmanom na proračun uvrstiti prijenose sjednica uživo (live streaming) u proračun za 2014. godinu.

Nešto što je trebala biti proceduralna stvar pretvorilo se opet u temu sastanaka između ostalog i kao točka na međustranačkom sastanku održanom 12.05.2014. gdje je IDS jasno dao do znanja da ne želi da se sjednice prenose. Na sjednici Gradskog vijeća Grada Pazina 25.05.2014. u sklopu točke Dnevnog reda koja se odnosila na PRIJEDLOG ZAKLJUČKA O PRIJENOSU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA PAZINA NA SLUŽBENIM STRANICAMA GRADA PAZINA u tijeku rasprave je iznesen i prijedlog od strane predsjednika GV Borisa Demarka da se o tom prijedlogu glasa tajno (!).

S obzirom da je taj prijedlog nije prihvaćen (za tajno glasanje su bili jedino Boris Demark i Mate Jurić), javnim glasanjem (uz suzdržanog Dragutina Bravara) donesen zaključak kojim su vijećnici ponovo izglasali nešto što je već prihvaćeno prilikom donošenja proračuna za 2014., a Nezavisni tražili još od 2005. godine.