Trava iznenadila „ljetne službe”

Img_0534U većem dijelu Hrvatske kroz posljednja dva mjeseca rasla je umjerena, a ponegdje i visoka trava. Kao što je najavljeno, prva prava ovosezonska trava i korov rasla je u mnogim mjestima pa tako i na Pazinštini što je iznenadilo „Ljetne službe“. 

Prometuje se otežano zbog trave u većem dijelu cesta. Upozoravamo vozače da je moguć nalet na veći broj pješaka, šetača, starije i dječje dobi, posebice na mostovima i u zavojima. Na cesti prema Grdoselu posebno je opasan dio nakon mosta Dušanigdje redovito dolazi do erozije tla na cesti, godinama se popravlja jedan te isti dio, a jedan od razloga erozije je zasigurno i neodržavanje kanala uz cestu koji su također obrasli travom, korovom i ne omogućavaju protok atmosferskih voda.

Prema prognozi DHMZ-a u Pazinu i okolici se idućih dana očekuju veće količine padalina. Upozoravaju se građani kako će trava i dalje rasti, ali i da se to ne očekuje samo danas i sutra, već je vrlo moguće da će se rast nastaviti i nakon početka idućeg tjedna, pa i dulje.

Na web stranicama Usluge d.o.o. stoji jedino informacija o aktivnostima „Zimske službe“ ( http://www.usluga-pazin.hr/borci-protiv-poledice-i-snijega ), odnosno Uslugine radne jedinice Održavanje i izgradnja, iz veljače 2015., dok se najava aktivnosti „Ljetne službe“ odnosno također Uslugine radne jedinice Održavanje i izgradnja – ne nazire.

Program održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za Grad Pazin u 2015. godini  za Održavanje preuzetih nerazvrstanih cesta predviđa – 3.900.000,00kuna, za Održavanje nerazvrstanih cesta3.050.000,00 kuna, za Održavanje ostalih nerazvrstanih cesta800.000,00 kuna, za Održavanje sustava odvodnje atmosferskih voda 75.000,00 kuna, Pojačano održavanje nerazvrstanih cesta850.000,00 kuna.

U svim tim stavka trebalo bi biti dovoljno novca i za ovu cestu. Neke su dijelove pokosili građani sami, pitanje je hoće li im Grad ili Usluga d.o.o. platiti da rade njihov posao ili će to građani morati odraditi volonterski?